Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Απίστευτες ΔΙΩΞΕΙΣ κατά Χριστιανών στο Ιράν! Τους ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ σε δεκάδες χρόνια ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ, ακόμη και σε ΘΑΝΑΤΟ…

Απίστευτες ΔΙΩΞΕΙΣ κατά Χριστιανών στο Ιράν! Τους ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ σε δεκάδες χρόνια ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ, ακόμη και σε ΘΑΝΑΤΟ...

Η βία και οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών έχουν αυξηθεί σημαντικά στο Ιράν τα τελευταία χρόνια, λόγω της εφαρμογής της Σαρίας, και τα εγκλήματα είναι καθημερινά.

Πρόσφατα ο χριστιανός ιερέας Victor Bet-Tamraz και η σύζυγός του Shamiram Issavi, Ασσύριοι χριστιανοί, μαζί με τους Amin Afshar Naderi και Hadi Asgari, οι οποίοι έγιναν χριστιανοί αρνούμενοι το Ισλάμ, ο καθένας τους καταδικάστηκε από το Επαναστατικό Δικαστήριο στην Τεχεράνη σε 45 χρόνια φυλάκισης.

Τι τρομερό έγκλημα έκαναν που να δικαιολογεί μια τόσο σκληρή τιμωρία; Οι διφορούμενες κατηγορίες που αντιμετώπισαν περιλάμβαναν ασαφείς όρους όπως τη διεξαγωγή “παράνομων εκκλησιαστικών δραστηριοτήτων” και την απειλή της “εθνικής ασφάλειας”.

Παρόλο που οι Χριστιανοί αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού, θεωρούνται πάντοτε, σύμφωνα με το νόμο της Σαρίας, απειλή για την “εθνική ασφάλεια”. Ο συνολικός πληθυσμός του Ιράν ανέρχεται σε περίπου 80 εκατομμύρια, ενώ μεταξύ περίπου 3 εκατομμύρια από αυτό το σύνολο είναι χριστιανοί, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις.

Η διεθνής κοινότητα πρόσφατα σημείωσε την κατάχρηση εξουσίας που ασκείται εναντίον των χριστιανών στο Ιράν. Η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας επεσήμανε ότι «οι χριστιανοί στο Ιράν γίνονται στόχος παρενόχλησης, αυθαίρετης σύλληψης και κράτησης, ενώ γίνονται εναντίον τους άδικες δίκες και φυλακίσεις μόνο λόγω της πίστης τους».

Στην υπόθεση των τεσσάρων Χριστιανών η Διεθνής Αμνηστία έχει ασκήσει έφεση. Κάλεσε το ιρανικό καθεστώς να «καταργήσει τις καταδικαστικές αποφάσεις και τις ποινές του Victor Bet-Tamraz, της Shamiram Isavi, του Amin Afshar-Naderi και του Hadi Asgari, καθώς στόχευαν αποκλειστικά στην ειρηνική άσκηση των δικαιωμάτων τους στις θρησκευτικές ελευθερίες της πίστης και της έκφρασης, μέσω της χριστιανικής τους πίστης».

Τέλος, υπάρχουν πάρα πολλές υποθέσεις διώξεων Χριστιανών στο Ιράν τα τελευταία χρόνια. Ο πάστορας Youcef Nadarkhani, για παράδειγμα, καταδικάστηκε σε θάνατο το 2010 για «αποστασία», επειδή άφησε το Ισλάμ για τον Χριστιανισμό. Μετά από σημαντική πίεση από νομικές ομάδες και ομάδες δικαιωμάτων του ανθρώπου, σε επανεκδίκαση, ένα δικαστήριο τον απήλλαξε από την κατηγορία.
Με πληροφορίες από gatestoneinstitute.org

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares