Κυριακή , 16 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ γονείς και παιδιά στις Σέρρες! Πάνε να τους μετατρέψουν σε ΓΚΕΤΟ…

Την αντίθεσή τους στην φοίτηση παιδιών λαθρομεταναστών-προσφύγων στα σχολεία τους έδειξαν χθες παιδιά και γονείς στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως, στις Σέρρες.

Συγκεκριμένα, μόλις 25 μαθητές από τους 130 που φοιτούν στο σχολείο πήγαν την Παρασκευή για μάθημα, καθώς οι υπόλοιποι απείχαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φοίτηση 10 παιδιών λαθροπροσφύγων στο σχολείο τους.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες 105 μαθητών με αυτή την κίνησή τους εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο. Άλλωστε είχαν κάνει καιρό τώρα γνωστή την αντίθεσή τους για λόγους που είχαν εξηγήσει εκτενώς.

Παρά τη λάσπη που ορισμένοι ρίχνουν οι γονείς δεν έχουν αρνηθεί την εκπαίδευση των παιδιών αυτών, απλώς ζητούν να μην γίνεται εντός των σχολείων, αλλά να δημιουργηθούν δομές εντός των κέντρων υποδοχής.

Να θυμίσουμε πως οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως απέστειλαν εξώδικα τις προηγούμενες ημέρες στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, στον δήμαρχο Σερρών και στον Αντιπεριφερειάρχη δημοσιοποιώντας τα αιτήματά τους.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!