Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Αντάλλαξαν δώρα Πούτιν και Μέρκελ! Τι πήραν ο ένας στον άλλο…

Αντάλλαξαν δώρα Πούτιν και Μέρκελ! Τι πήραν ο ένας στον άλλο...


Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μιλούν καθημερινά για τα διάφορα παγκόσμια προβλήματα όπως η Ουκρανία και η Συρία. Αλλά μετά από τις πολλές συναντήσεις τους στην παγκόσμια σκηνή, έχουν μάθει ο καθένας τις αδυναμίες του άλλου.

Το πόσο καλά μάλιστα, αποδείχθηκε σήμερα, όταν η καγκελάριος ρωτήθηκε για ένα ρωσικό τηλεοπτικό πορτρέτο του Πούτιν στο οποίο ο ίδιος λέει πως του έστειλε μπουκάλια της αγαπημένης του γερμανικής μπίρας.

«Είναι γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος προτιμά τη γερμανική μπίρα» δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο. «Από την πλευρά μου, πήρα κάποτε ένα πολύ καλά καπνιστό ψάρι». Δεν έγινε ωστόσο γνωστό πότε ανταλλάχθηκαν τα δώρα.

Μετά από τα 12 χρόνια της εξουσίας της και τα σχεδόν 18 του Πούτιν στην Ρωσία, η Μέρκελ ήρθε αντιμέτωπη με τον Πούτιν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ηγέτη στην Ευρώπη. Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος μιλά άπταιστα γερμανικά, αφού εργάστηκε ως πράκτορας της KGB στην Ανατολική Γερμανία και η ίδια μιλά καλά ρωσικά αφού μεγάλωσε έξω από το ανατολικό Βερολίνο και πέρασε αρκετό χρόνο στη Μόσχα.

Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι είναι φίλοι. Είναι γνωστό πως κάποτε προσπάθησε να την φοβίσει με το σκύλο του και εκείνη ηγήθηκε της προσπάθειας να πείσει τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Κριμαία.
iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares