Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! Τίμησαν την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης με λεβέντικο ΠΥΡΡΙΧΙΟ χορό… (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! Τίμησαν την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης με λεβέντικο ΠΥΡΡΙΧΙΟ χορό... (ΒΙΝΤΕΟ)


Με επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμούς επισήμων και μουσικοχορευτικές παραστάσεις από διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους τιμήθηκε η 77η επέτειος της Μάχης της Κρήτης το Σάββατο 9 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία Σουρμένων Ελληνικού.

Επίσημοι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν μέλη της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, οι οποίοι παρουσίασαν ποντιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους Γιώργου Σαραφίδη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν χαιρετισμοί του προέδρου του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού Δημήτρη Σταματάκη, του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Ιωάννη Κωνσταντάτου και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Μανώλη Πατεράκη.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα. Στη σκηνή ανέβηκε η χορευτική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων παρουσιάζοντας ένα μεγάλο πρόγραμμα με ποντιακούς χορούς. Η παράστασή τους έκλεισε με το χορό σέρρα. Εκτός των Ποντίων, εμφανίστηκαν οι χορευτές του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού και του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών.
pontos-news.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares