Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ανανεώνουν τον όρκο τους οι τζιχαντιστές και σκορπούν τον ΤΡΟΜΟ…

Ανανεώνουν τον όρκο τους οι τζιχαντιστές και σκορπούν τον ΤΡΟΜΟ…

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανανέωσαν τον “όρκο πίστης” προς τον ηγέτη της οργάνωσης Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, στην πρώτη, όπως πιστεύεται, δημόσια έκφραση της υποστήριξής τους στο πρόσωπό του μετά την κατάρρευση του “χαλιφάτου” που είχε ιδρύσει σε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας.

Η οργάνωση εξακολουθεί να εξαπολύει βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες και στις δύο χώρες, καθώς και στη Λιβύη. Ωστόσο είναι άγνωστο το πού βρίσκεται ο Μπαγκντάντι αφού το «χαλιφάτο» που ίδρυσε το 2014 διαλύθηκε μετά την πτώση της Μοσούλης και της Ράκας, των προπυργίων του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία αντίστοιχα.

«Για να εξοργίσουμε και να τρομοκρατήσουμε τους άπιστους, ανανεώνουμε τον όρκο πίστης στον διοικητή των πιστών και χαλίφη των μουσουλμάνων, τον μουτζαχίντ (σ.σ. «αυτός που μάχεται») σεΐχη Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αλ Χουσαΐνι αλ Κουράσι, ο Θεός να τον φυλάει» αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές.

Ο Χισάμ αλ Χασίμι, σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Ιράκ, για θέματα που αφορούν το Ισλαμικό Κράτος, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι αυτός είναι ο πρώτος όρκος πίστης στον Μπαγκντάντι μετά την ανακατάληψη της Μοσούλης τον περασμένο Ιούλιο και της Ράκας από τον κουρδοαραβικό συνασπισμό που στηρίζεται από τις ΗΠΑ.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares