Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΜΗΧΑΝΙΑ στην Σερβία: Κατήργησε τη VISA για τους Ιρανούς! Τώρα έχουν κατακλείσει τη χώρα…

ΑΜΗΧΑΝΙΑ στην Σερβία: Κατήργησε τη VISA για τους Ιρανούς! Τώρα έχουν κατακλείσει τη χώρα...

Οι επίσημες στατιστικές αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν περίπου 7.000 Ιρανοί που έφθασαν στη Σερβία και δεν έχουν πρόθεση να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, σύμφωνα με την κροατική εφημερίδα Jutarnji.

 Μετά τη κατάργηση της visa από τη Σερβία και το Ιράν, ένας αυξανόμενος αριθμός Ιρανών επισκέπτεται τη χώρα. Μια τετραμελής οικογένεια από το Ιράν έφτασε στην πρωτεύουσα της Σερβίας στο Βελιγράδι τον περασμένο Αύγουστο. Αλλά η πρόθεσή τους δεν είναι να παραμείνουν στη Σερβία, θέλουν να μετακομίσουν στη Γερμανία και να μείνουν εκεί.

Σύμφωνα με την οικογένεια, ως Άραβες θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας στη χώρα τους. Αποφάσισαν να μεταβούν στη Σερβία αφού άκουσαν ότι είχε τερματίσει το καθεστώς θεωρήσεως διαβατηρίου. Το όνειρό τους είναι να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στη Γερμανία.

Αλλά η οικογένεια δεν είναι η μόνη με αυτό το όνειρο αυτό. Χιλιάδες Ιρανοί αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο ταξίδι. «Οι Ιρανοί επωφελούνταν από μια συμφωνία για την visa. Είναι σαφές ότι ο στόχος τους δεν είναι να ζητήσουν άσυλο στη Σερβία αλλά να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει στην εφημερίδα Jutarnji εκπρόσωπος μιας Σερβικής Μ.Κ.Ο. που βοηθά τους πρόσφυγες.
voiceofeurope.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares