Κυριακή , 21 Ιούλιος 2019
Τελευταία Νέα

ΑΛΑΛΟΥΜ με τις συντάξεις και το Υπ. Οικονομικών: «Δεν μπορεί να είναι αλήθεια»…

Απίστευτα είναι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών όσον αφορά στο θέμα της αναβολής ή μη της απόφασης για μείωση των συντάξεων.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όταν σε ένα τηλεγράφημα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδιδε επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές ότι επήλθε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα των συντάξεων. Έγραφε επί λέξει: «Βιώσιμο θεωρούν οι θεσμοί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, μετά από τις επαφές με το οικονομικό επιτελείο, και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του».

Αυτό διαψεύστηκε στην συνέχεια, τόσο από την Κομισιόν, όσο και από την ίδια την κυβέρνηση στις τρεις το μεσημέρι, αφού ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Ξέρετε ότι αυτό που έγραψε το ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στην Αθήνα παρά μόνο συζητήσεις.

Δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν αναφορικά με τις συντάξεις διότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση».

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση, σύρθηκε σε διάψευση της συμφωνίας για το θέμα των συντάξεων αφού την ίδια την συμφωνία είχε διαψεύσει η Κομισιόν με τον πιο επίσημο τρόπο αλλά και οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας συμφωνίας και αυτό αποτυπώθηκε άμεσα στα ομόλογα!

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares