Τρίτη , 22 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Αιφνιδιαστική άσκηση του Ισραήλ στα Υψώματα του Γκολάν! Στέλνουν μήνυμα στο Ιράν…

Αιφνιδιαστική άσκηση του Ισραήλ στα Υψώματα του Γκολάν! Στέλνουν μήνυμα στο Ιράν...


Ο Ισραηλινός Στρατός ξεκίνησε αιφνιδιαστική μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση στα Υψώματα του Γκολάν, την Κυριακή το πρωί.

Η άσκηση αναμένεται να διεξαχθεί για αρκετές ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει αισθητή κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά και εκρήξεις.

Επιπλέον, ως μέρος της άσκησης, καλούνται και εφεδρείες στρατιωτών.

Ο εκπρόσωπος του IDF υπογράμμισε ότι η άσκηση έχει σχεδιαστεί και προγραμματιστεί εδώ και καιρό στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ασκήσεων για το 2018 και αποσκοπεί στη διατήρηση της ικανότητας και της ετοιμότητας των δυνάμεων.

Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου έστειλε την περασμένη εβδομάδα ένα απειλητικό μήνυμα στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο.

“Δεν είναι πλέον ασφαλής, το καθεστώς του δεν είναι πλέον ασφαλές, αν μας επιτεθούν, θα καταστρέψουμε τις δυνάμεις του”, δήλωσε ο Νετανιάχου, μιλώντας σε εκδήλωση.

“Νομίζω ότι υπάρχουν νέα δεδομένα και οι νέοι υπολογισμοί πρέπει να γίνουν και η Συρία πρέπει να καταλάβει ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχτεί την ιρανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία”, δήλωσε.

“Οι συνέπειες δεν θα υπάρξουν μόνο στις ιρανικές δυνάμεις εκεί, αλλά και στο καθεστώς Άσαντ” είπε, προσθέτοντας: “Νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά ο Άσαντ”.
onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares