Κυριακή , 26 Μαρτίου 2023

ΑΙΣΧΟΣ! Ο Ντιμιτρόφ το βροντοφωνάζει: «Είμαι Μακεδόνας»… (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είμαι Μακεδόνας» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων στο Ευρωκοινοβούλιο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ειδικότερα, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Νικολά Ντιμιτρόφ, επεσήμανε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης των Σκοπίψν να κερδίσει το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, λαμβάνοντας τον λόγο, τόνισε ότι «μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά στην Ελλάδα» και ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονας χώρας πώς θα ονομάζεται ο λαός της χώρας του, μετά τη συμφωνία της 17ης Ιουνίου στις Πρέσπες.

«Είμαι Μακεδόνας», ήταν η απάντηση του Ν. Ντιμιτρόφ ο οποίος πρόσθεσε ότι «όταν η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ η χώρα μου θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».

Ο σκοπιανός υπουργός ανέφερε, ωστόσο, ότι ο όρος Μακεδόνας έχει διαφορετικές σημασίες και ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες. Πρόσθεσε, δε, ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη χώρα και την περιοχή της Μακεδονίας και πως η διάκριση αυτή είναι erga omnes.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares