Τρίτη , 22 Ιανουάριος 2019
Τελευταία Νέα

Αιδώς Αργείοι! Eισάγουν την τουρκική γλώσσα στα νηπιαγωγεία της Θράκης…

Πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα εισάγει την τουρκική γλώσσα στα νηπιαγωγεία της Θράκης, δρομολογεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε μια κρίσιμη περίοδο τόσο για τον Ελληνισμό όσο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Με επιστολή που εστάλη στο xanthinet.gr, μια νηπιαγωγός καταγγέλλει το γεγονός και προσπαθεί μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς να δώσει τη μάχη ενάντια στο ξεπούλημα των εθνικών μας συμφερόντων και της Ελλάδας.

Η επιστολή όπως εστάλη στο xanthinet.gr:

«Απαράδεκτη εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία της Θράκης
Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επιμένει στην εφαρμογή του προγράμματος «Πιλοτικές Παρεμβατικές Δράσεις Υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα νηπιαγωγεία της Θράκης» , που στην ουσία σκοπό έχουν να εισάγουν τουρκική γλώσσα στα δημόσια νηπιαγωγεία των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, παρά την αντίδραση των συλλόγων των δύο νομών αλλά και της ΔΟΕ.

Δύο εβδομάδες πριν τις διακοπές του Πάσχα οι μουσουλμάνες νηπιαγωγοί εμφανιστήκαν στα νηπιαγωγεία για τα οποία προσλήφθηκαν, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία. Οι διδασκαλικοί σύλλογοι των νομών Ροδόπης και Ξάνθης με την κάλυψη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) κήρυτταν καθημερινώς 3ωρη στάση εργασίας, ώστε να μην μπορέσουν να αναλάβουν υπηρεσία οι νηπιαγωγοί του προγράμματος.

Επιπρόσθετα, σε επαφή που είχε ο σύλλογος των εκπαιδευτικών Ξάνθης με τους γονείς των κοινοτήτων, στις οποίες πρόκειται να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, οι γονείς δήλωσαν ότι επιθυμούν να διδάσκεται στο νηπιαγωγείο μόνο η Ελληνική γλώσσα.

Είναι απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να προχωράει στον εκτουρκισμό των ελληνικών νηπιαγωγείων στη Θράκη τη στιγμή που η Τουρκία κρατάει ομήρους δύο Έλληνες αξιωματικούς στην Αδριανούπολη και συνεχίζει τις καθημερινές προκλήσεις της στο Αιγαίο. Η τοπική κοινωνία στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί τη στιγμή που τα μεγάλα ΜΜΕ αγνοούν προκλητικά τις σοβαρότατες αυτές εξελίξεις. Στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σοβαρότητα του ζητήματος και να πείσουν τις νηπιαγωγούς να σταματήσουν τον αγώνα τους. Και όλα αυτά ενώ η ΔΟΕ έχει κατ’ επανάληψη καταδικάσει τις αντιπαιδαγωγικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας, που φαίνεται ότι αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στην ικανοποίηση παλαιών αιτημάτων του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και των ανθρώπων του στη Θράκη.

Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να συνεχίζει με τρόπο τόσο κραυγαλέο να ξεπουλάει τα εθνικά της δικαιώματα στη Θράκη τη στιγμή που η Τουρκία εξακολουθεί να την ταπεινώνει σε όλα τα επίπεδα; Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και ξεπερνά οποιεσδήποτε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Πότε επιτέλους θα δείξουν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας τη σοβαρότητα που είναι αναγκαία στην διαχείριση κρίσιμων εκπαιδευτικών ζητημάτων που αφορούν τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης;

Φτάνει πια η κοροϊδία. Αιδώς Αργείοι!»

Γράψτε τα σχόλια σας...
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
loading...