Πέμπτη , 17 Ιανουάριος 2019

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Συνέδριο με θέμα την Τουρκία στο Δημοκρίτειο την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων…

Συνέδριο με θέμα την τουρκική λογοτεχνία διοργανώνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μάλιστα, την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στις 19 Μαΐου.

Η ημέρα επιλογής είναι το λιγότερο προκλητική, αφού τότε τιμάται η μνήμη των 353.000 θυμάτων των Νεοτούρκων και το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου αποφάσισαν να διοργανώσουν το συνέδριο, με τίτλο «Γνωριμία με τον γείτονα μέσα από τη λογοτεχνία: Η τουρκική λογοτεχνία στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι συνδιοργανωτές, «βασικός στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την τύχη της τουρκικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και για μια πιο ουσιαστική γνωριμία των γειτονικών λαών μέσα από μια διαφορετική θέαση της πραγματικότητας, όπως αυτή που προσφέρει η λογοτεχνία».

Η οπτική του συνεδρίου είναι πως «μέσα από τη σύγχρονη τουρκική λογοτεχνία μπορεί κανείς να ανιχνεύσει τις προσπάθειες της τουρκικής κοινωνίας να αναμετρηθεί με το παρελθόν της και να προσδιορίσει το παρόν και το μέλλον της. Η τουρκική λογοτεχνία προσφέρει εικόνες της σύγχρονης τουρκικής πραγματικότητας διαφορετικές από αυτές που προσλαμβάνει κανείς από την επίσημη ιστοριογραφία ή από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
loading...