Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ! Αποβλήθηκαν έξι μαθητές επειδή φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας… (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ! Αποβλήθηκαν έξι μαθητές επειδή φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας... (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Γέρακα μετά την απόφαση της διεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου της πόλης να προχωρήσει στην αποβολή έξι μαθητών οι οποίοι στη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας τόσο της Μακεδονίας όσο και της Κύπρου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του notioanatolika.gr μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το γνωστό τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή”, κάτι που οι καθηγητές τους αρνήθηκαν, άγνωστο για ποιούς λόγους.

Τότε ορισμένοι μαθητές από τα δύο λύκεια αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης και στη συνέχεια φώναξαν το σύνθημα που προαναφέρθηκε.

Τις επόμενες ημέρες το θέμα συζητήθηκε στα σχολεία όμως μόνον η διεύθυνση του 1ου Λυκείου Γέρακα, εξαντλώντας την αυστηρότητά της, προχώρησε στην τιμωρία των μαθητών του, με διήμερη αποβολή, με το αιτιολογικό ότι αυτοί αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης.

Όπως είναι φυσικό οι συμμαθητές τους στη γνωστοποίηση της απόφασης της διεύθυνσης του σχολείου τους διαμαρτυρήθηκαν και το πρωί της Πέμπτης (1η Νοεμβρίου) προχώρησαν σε κατάληψη ζητώντας την ακύρωση της ποινής που επιβλήθηκε.

Μάλιστα το notioanatolika συνέχισε το ρεπορτάζ για το θέμα.

Παραθέτουμε.
Τη συγκλονιστική κατάθεση ψυχής παιδιών 16 και 17 ετών προσπάθησαν να στοχοποιήσουν κάποιοι εκπαιδευτικοί θεωρώντας ότι έπρεπε να τους επιβάλουν την ποινή της διήμερης αποβολής από τα μαθήματά τους επειδή αποφάσισαν να τιμήσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας τραγουδώντας στην παρέλαση του Γέρακα το “Μακεδονία ξακουστή”.

Το βίντεο που παρουσιάζει το notioanatolika.gr είναι προϊόν επεξεργασίας από το αρχικό σχεδόν εξάλεπτο βίντεο του κ. Ηλία Στρίκου ο οποίος κατέγραψε και άλλα στιγμιότυπα από την παρέλαση των μαθητών στον Γέρακα στις 28 Οκτωβρίου.

Στο τέλος της παράταξης οκτώ μαθητές από το 1ο και 2ο ΓΕΛ Γέρακα παρέλασαν τραγουδώντας το “Μακεδονία ξακουστή” καταθέτοντας έτσι μια άποψη εθνική για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, καταχειροκροτούμενοι μάλιστα από τους γονείς που παρακολουθούσαν!

Από τα παιδιά αυτά όσα ανήκαν στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα τιμωρήθηκαν με διήμερη αποβολή, ενώ οι συμμαθητές τους του 2ου ΓΕΛ δέχθηκαν έντονη παρατήρηση.

Δείτε παρακάτω τί ακριβώς αναφέρει ο κ. Στρίκος σχετικά:

“Αυτό είναι το Βίντεο από την μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Γέρακα. Προς το τέλος του βίντεο θα δείτε μια ομάδα μαθητών από το 2ο κ 1ο Λύκειο που κάνουν παρέλαση. Τα παιδιά είχαν την ιδέα, κλείνοντας την παρέλαση, να τραγουδήσουν και το ” ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ…….” .

Για αυτή λοιπόν την πράξη τους, στους μεν μαθητές του 2ου λυκείου έγινε έντονη παρατήρηση, ότι τάχα μου ,άκουσον άκουσον, προσβάλουν το Λύκειο!!!! Στους δε μαθητές από το 1ο που συμμετείχαν ο λυκειάρχης του 1ου εδωσε αποβολή.!!!!

Θέλω λοιπόν με αφορμή την αποβολή,Να ρωτήσω τα εξής:

Α) βάσει ποιου κανονισμού τιμωρήθηκαν τα παιδιά;

Β) γιατί είναι κακό να τραγουδιέται ένα εμβατήριο εν μέσω παρέλασης;

Γ) τους μαθητές, που μούτζωναν τον ΠτΔ το 11 το 12 τί τους επέβαλαν;

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 53 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

ΝΤΡΟΠΗ, ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ, ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ”.

Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό βίντεο:

Μάλιστα τα μέλη του 15μελούς απευθύνθηκαν με επιστολή τους προς τον λυκειάρχη στην οποία αναφέρουν ως λόγο της κατάληψης του σχολείου τη διήμερη αποβολή έξι συμμαθητών τους καθώς τραγουδούσαν το “Μακεδονία ξακουστή”!

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares