Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020

Αγρότες σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ! Ετοιμάζουν ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ…

Αγρότες σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ! Ετοιμάζουν ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ…

Συλλαλητήριο στον κόμβο της Αμφιλοχίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου Θεόδωρος Γρίνος, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

«Με τις πλάτες της κυβέρνησης μια χούφτα μεγαλέμποροι και μεσάζοντες κερδοσκοπούν σε βάρος των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών, στο νομό μας η κατάσταση είναι τραγική όπως φαίνεται και στην κτηνοτροφία, το καρτέλ των βιομηχάνων του κλάδου σε συνδυασμό με τις αθρόες εισαγωγές στο γάλα και το κρέας θα οδηγήσουν στον αφανισμό τους κτηνοτρόφους», υποστηρίζει η ΟΑΣ.

«Τα προβλήματά μας παραμένουν και αυξάνονται. Καταρρακώνουν τις τιμές σε κρέας και γάλα, γονατίζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες και δίνοντας τον πλούτο στις βιομηχανίες. Οι εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ δεν αφορούν τη μικρομεσαία αγροτιά. Έχουμε μείωση του αφορολόγητου κατά 3000 ευρώ άμεσα, αύξηση του κόστους του αγροτικού πετρελαίου αλλά και αύξηση στο 100% του αγροτικού ρεύματος. Το ακατάσχετο των 15.000 ευρώ που είχε εξαγγείλει ο κ. Αποστόλου για τον Αύγουστο του ’18 δεν το είδαμε να υλοποιείται», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σπύρος Κοτοπούλης.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας αγωνίζεται για:
– Καμιά μείωση της τιμής του γάλακτος και κρέατος..
– Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος
– Μείωση του κόστους παραγωγής στο ρεύμα και τις ζωοτροφές, με ευθύνη του κράτους να γίνονται οι έλεγχοι, τα εμβόλια, η σήμανση.
– Ο ΕΛΟΓΑΚ να κάνει ουσιαστικούς και πραγματικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο γάλα, καθώς και έλεγχο για το ισοζύγιο και τις ελληνοποιήσεις στο εισαγόμενο γάλα.
– Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις απώλειες από τις ζωονόσους και τα άλλα φαινόμενα και την παραγωγή και το κεφάλαιο.
– Άμεση πληρωμή των απλήρωτων προγραμμάτων φυτικής και βιολογικής κτηνοτροφίας

πληροφορίες από agrinionews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares