Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Έτσι υποχρεώνεις μια κυβέρνηση να παραιτηθεί! Για να μη σας πιάνουν κορόιδα…

Έτσι υποχρεώνεις μια κυβέρνηση να παραιτηθεί! Για να μη σας πιάνουν κορόιδα…

Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Στη Βουλή γίνεται «σκοτωμός» και μεγάλη μερίδα των βουλευτών της αντιπολίτευσης ζητούν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε τους τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό, όπως δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» σε άρθρο του Τάσου Παππά:

♦ Να καταθέσεις πρόταση μομφής και να την κερδίσεις. Ο θεσμικός δρόμος. Διατρέχεις βεβαίως τον κίνδυνο να προκαλέσεις τη συσπείρωση των αντιπάλων σου, αλλά -τι να γίνει;- στην πολιτική πρέπει να παίρνεις και ρίσκα.

♦ Να αναγκάσεις τους βουλευτές του κόμματός σου και τους αναπληρωματικούς τους να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και να οδηγηθεί αναγκαστικά η χώρα (αν ο αριθμός είναι μεγάλος) σε πρόωρες εκλογές. Δεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα, αλλά δημιουργεί προηγούμενο αφού δεν έχει ξαναγίνει σ’ αυτήν την έκταση και στο μέλλον μπορεί να είσαι εσύ το θύμα της συγκεκριμένης πρακτικής.

♦ Να πείσεις μικρό αριθμό βουλευτών της συμπολίτευσης (4 αρκούν) να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση. Αν το κάνεις με επιχειρήματα δεν τρέχει τίποτε. Έχει ξαναδοκιμαστεί αυτή η μέθοδος το 2012. Αν όμως το κάνεις προσφέροντας ανταλλάγματα (χρήματα και αξιώματα) θα πρόκειται για εκτροπή -πράξη ποινικώς κολάσιμη. Καραμπινάτη αποστασία σαν κι αυτή του 1965 και σαν κι αυτή του 1993 -με λιγότερα έξοδα η τελευταία.

♦ Να κάνεις τη ζωή της κυβέρνησης αφόρητη οργανώνοντας καθημερινά διαδηλώσεις ώστε να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την εξουσία κάτω από το βάρος της λαϊκής πίεσης. Είναι ο δρόμος της κατσαρόλας τον οποίο ακολουθούν τα μεγαλοαστικά κόμματα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά δεν είναι στην κουλτούρα της σημερινής Ν.Δ. ούτε και του κ. Βενιζέλου, του ορκισμένου εχθρού όλων των εκδηλώσεων… πεζοδρομιακού λαικισμού.

♦ Να πείσεις τους δανειστές (κυρίως αυτούς με τους οποίους τα χνώτα σου ταιριάζουν) ότι με σένα στα πράγματα όλα θα κυλήσουν ομαλά και αυτοί με τη σειρά τους να βάλουν στην κυβέρνηση τέτοιους όρους (προαπαιτούμενα) που δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει. Είναι ο βρόμικος δρόμος, αλλά αν είναι για το καλό του βαλλόμενου από τους εξτρεμιστές ευρωπαϊκού ιδεώδους ας πάει και το παλιάμπελο, δηλαδή η δημοκρατία.

Σίγουρα διακρίνετε ότι μπορεί να συμβεί κάτι από αυτά τώρα ώστε να πέσει η κυβέρνηση και να οδηγηθούμε σε εκλογές…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares