Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Έρχεται ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ! Τα βρήκαν ΠΟΥΤΙΝ-ΗΠΑ…

Έρχεται ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ! Τα βρήκαν ΠΟΥΤΙΝ-ΗΠΑ…

Μόσχα και η Ουάσινγκτον κατέληξαν σε συμφωνία για την ημερομηνία και τον τόπο της συνόδου κορυφής του Βλαντιμίρ Πούτιν και του ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ο σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ.

Το απόγευμα της Τετάρτης συναντήθηκαν στη Μόσχα ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Τζον Μπόλτον και στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν την κατάσταση των διμερών σχέσεων, τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, την κατάσταση στη Συρία, την ουκρανική κρίση, τις εξελίξεις γύρω από τη Βόρεια Κορέα και την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

Όπως τόνισε ο Ουσακόφ, η σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί σε μια τρίτη χώρα, αλλά δεν την ονόμασε ως μέρος του σχεδίου για κοινή δήλωση με την Ουάσινγκτον.

Η Αυστρία προσφέρθηκε προηγουμένως να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής στη Βιέννη, ωστόσο ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ως πιθανό τόπο την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι.

Η διάσκεψη κορυφής θα περιλαμβάνει συνομιλίες one-on-one μεταξύ των προέδρων και θα ολοκληρωθεί με κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Ουσακόφ δεν σχολίασε τι αναμένει η Ρωσία από τη σύνοδο κορυφής, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δώσει μια “ισχυρή ώθηση” για την ομαλοποίηση των σχέσεων της Ρωσίας με τις ΗΠΑ τονίζοντας πως θα αποτελέσει “το σημαντικότερο διεθνές γεγονός αυτού του καλοκαιριού”.

(πληροφορίες από Associated Press)

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares