Τρίτη , 22 Οκτώβριος 2019
Τελευταία Νέα

Έρευνα ξεκινάει η Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης για τις ΠΕΝΘΙΜΕΣ καμπάνες στην άφιξη Τσίπρα…

Μια έρευνα ντροπή ξεκίνησε η Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης για τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες στην άφιξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο νησί της Ιθάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης:

«Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους».

Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία» αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης».

Η απόφαση αυτή αποτελεί ντροπή για τον Μητροπολίτη. Αντί να δώσει τα συγχαρητήριά του (ή έστω να κάνει τα στραβά μάτια) που κάποιος έδειξε την αντίθεση του λαού στον πρωθυπουργό, ζητάει να αποδοθούν και ευθύνες (προφανώς μετά από απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ).

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares