Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ένα βήμα πριν τον νέο Ψυχρό Πόλεμο! Δύση και Ρωσία στα μαχαίρια…

Ένα βήμα πριν τον νέο Ψυχρό Πόλεμο! Δύση και Ρωσία στα μαχαίρια…

«Τη σημαντικότερη απέλαση Ρώσων κατασκόπων στην ιστορία», χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, μέτρο που λαμβάνει η Δύση για την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα στη Βρετανία.

Τουλάχιστον 116 Ρώσοι διπλωμάτες απελαύνονται από 23 χώρες, εκ των οποίων οι 16 ανήκουν στην Ε.Ε. και σήμερα, η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι θα απελάσει δύο Ρώσους.

Η Νέα Ζηλανδία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα ήθελε να απελάσει Ρώσους κατασκόπους, όμως δεν έχει εντοπίσει κανέναν στο έδαφός της. «Πραγματοποιήσαμε ελέγχους στη Νέα Ζηλανδία. Δεν υπάρχουν εδώ μη δηλωμένοι πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών. Αν υπήρχαν, θα τους απελαύναμε», δήλωσε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντεν.

Από την πλευρά της η Αυστρία δεν πρόκειται να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, όπως ανακοίνωσαν ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Κάριν Κνάισλ. «Η Αυστρία είναι μια ουδέτερη χώρα η οποία θεωρεί ότι χτίζει γέφυρες μεταξύ ανατολής και δύσης», τόνισαν στην κοινή τους ανακοίνωση, ενώ πρόσθεσαν ότι επιθυμούν «να παραμείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Ρωσία».

Υπενθυμίζουμε ότι Ουάσινγκτον αποφάσισε να απελάσει 60 Ρώσους διπλωμάτες και κλείνει το ρωσικό προξενείο στο Σιάτλ καθώς βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη αμερικανική βάση υποβρυχίων.

Οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών σε αριθμούς: Ένα βήμα πριν τον νέο Ψυχρό Πόλεμο! Δύση και Ρωσία στα μαχαίρια…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares