Παρασκευή , 21 Ιουνίου 2024

Ένα άγνωστο «πυρηνικό επεισόδιο»!Κινέζοι και Αμερικανοί ήρθαν στα χέρια για τη βαλίτσα με τα πυρηνικά των ΗΠΑ…

Ένα άγνωστο επεισόδιο κατά την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Πεκίνο το 2017 στο οποίο ενεπλάκησαν Κινέζοι αστυνομικοί, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και η βαλίτσα με τους κώδικες για τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα αποκάλυψε η ιστοσελίδα Axios.Επικαλούμενη πέντε ξεχωριστές πηγές ο συντάκτης του άρθρου υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν στις 8 Νοεμβρίου όταν Κινέζοι αστυνομικοί σταμάτησαν τους Αμερικανούς πράκτορες – ένας εκ των οποίων μετέφερε την αποκαλούμενη «nuclear football», τη βαλίτσα με τους κώδικες για τα πυρηνικά των ΗΠΑ – τη στιγμή που ο Τραμπ έμπαινε στο Μέγαρο του Λαού για να συναντήσει τον πρόεδρο της Κίνας Ξι Τζινπίνγκ.

Τότε ένα μέλος της αμερικανικής αποστολής μπήκε στην αίθουσα για να ενημερώσει τον Τζον Κέλι, τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και πρώην στρατιωτικό γιατί ο αξιωματικός που μεταφέρει την επίμαχη βαλίτσα δεν πρέπει ποτέ να απομακρύνεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
«Ο Κέλι βγήκε έξω και διέταξε τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να περπατάνε. “Συνεχίζουμε, προχωράμε” τους είπε και οι Αμερικανοί πράκτορες ξεκίνησαν. Τότε υπήρξε επεισόδιο και σπρωξίματα. Ένας Κινέζιος αξιωματικός άρπαξε τον Κέλι που τον έσπρωξε με έναν Αμερικανό πράκτορα να ρίχνει στο έδαφος τον Κινέζο» αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Τελικά η διαμάχη έληξε τόσο ξαφνικά όσο ξαφνικά ξεκίνησε και σε όλους δόθηκε η εντολή να μην υπάρξει η παραμικρή διαρροή.

«Οι Κινέζοι πάντως δεν έβαλαν χέρι στη βαλίτσα, ούτε και την ακούμπησαν. Πληροφορούμαι, δε, ότι ο Κινέζος επικεφαλής της ασφάλειας ζήτησε συγγνώμη για την παρεξήγηση» προσθέτει ο Τζόναθαν Σουάν, ο δημοσιογράφος που αποκαλύπτει το επεισόδιο.
protothema

Shares