Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Έλληνας ομογενής καταγγέλλει και σοκάρει: Μας έκαναν “πόλεμο”…

Έλληνας ομογενής καταγγέλλει και σοκάρει: Μας έκαναν "πόλεμο"...

Έντονη ήταν η προκλητικότητα της αλβανικής αστυνομίας στα σύνορα με τους ανθρώπους που ήθελαν να παρευρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά και σε πολίτες που ήθελαν απλά να ταξιδέψουν στην γειτονική χώρα, σύμφωνα με καταγγελία ομογενή που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να περάσει στην Αλβανία!

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή ενός ομογενή άνδρα στο newsit που αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα όταν θέλησε να περάσει στην Αλβανία να δει τους γονείς του.

Οι αλβανικές αρχές τον σταμάτησαν χωρίς λόγο και ύστερα από εξονυχιστικούς ελέγχους και ψυχολογικό πόλεμο, δεν τον άφησαν να περάσει στην Αλβανία και τον γύρισαν πίσω.

Σύμφωνα με την μαρτυρία οι αλβανική αστυνομία έκανε τουλάχιστον 25 προσαγωγές ατόμων που θέλησαν να πάνε στην κηδεία και ύστερα από απειλές και ψυχολογικό πόλεμο τους έστειλαν πίσω στην Ελλάδα.

Μάλιστα όπως μας λέει χαρακτηριστικά έγδυσαν στην κυριολεξία έναν κύπριο υπήκοο ο οποίος φορούσε μια χακί μπλούζα.

Ο ομογενής μίλησε στο newsit για τα όσα έζησε στα ελληνοαλβανική σύνορα και συγκλονίζει: Όλοι πηγαίναμε φιλήσυχα και ειρηνικά, δεν είχε κανένας καμία κακή διάθεση. Εγώ έτυχε να είμαι με αμάξι πιο μπροστά από το λεωφορείο, ήμουν συνοδεία του λεωφορείου, μπροστά δηλαδή, καθοδηγούσα το λεωφορείο. Όταν πάω στο γκισέ , δίνω την ταυτότητά μου, μόλις την βλέπει φωνάζει δύο αστυνομικούς και λέει “Πάρτε τον αυτόν”.

Δεν ξέρω ακριβώς τι τους είπε δεν άκουσα, δηλαδή αν ήμουν σε κάποια λίστα εγγεγραμμένος. Μας φώναξαν και τους ζητούσα τον λόγο και μου λέει ο αστυνομικός “Είσαι μάγκας εσύ και γι΄ αυτό σε πάμε μέσα. Τι ήρθες να κάνεις εδώ λέει σήμερα;”

Εγώ λέω “να πάω να δω τους γονείς μου γιατί ζουν εδώ”. Η φρουρός απάντησε “α λέει γι΄αυτό. Δεν ήρθες για την κηδεία;;”. “Ποια κηδεία;” του λέω και μου λέει “καλά καλά μπες μέσα”. Αυτή ήταν η απάντηση που πήρα δηλαδή αν και εγώ περνάω συνέχεια από τα σύνορα δεν είναι η πρώτη φορά.

Στη συνέχεια περιγράφει πως “μ ε πήγαν σε ένα δωμάτιο και εκεί αντίκρισα γύρω στα δεκαπέντε παιδιά και στο δεκάλεπτο που ήμουν μέσα στο δωμάτιο έφεραν άλλους δέκα. Πέντε με εφτά παιδιά γίναμε είκοσι πέντε περίπου. Όλοι δεν είχαν κάποιο λόγο που τους πήγαιναν μέσα.

Απλά τους έλεγαν δείξε μας την ταυτότητα και έλεγαν “Τι είσαι εσύ Κύπριος, πήγαινε μέσα”. Και τους κρατούσαν τις ταυτότητες χωρίς να τους ελέγχουν κάπου. Πηγαίνοντας παρατήρησα ότι τις είχαν πεταμένες κάπου σε ένα τραπέζι. Έτσι για ψυχολογικούς λόγους, μας έκαναν ψυχολογικό πόλεμο και τις κρατούσαν για κάνα δεκάλεπτο. Τα παιδιά είχαν μια ώρα και μιάμιση εκεί μέσα, εγώ δεν είχα δέκα λεπτά.

Μιάμιση ώρα τους είχαν κρατημένους εκεί μέσα και μετά πίσω επιστροφή, τους είχαν λες και ήταν πρόβατα εκεί μέσα, τους ζητούσαν τον λόγο και τους έβριζαν. Ήταν είκοσι πέντε και το τραγικό από όλα ήταν ένας Κύπριος ο οποίος φορούσε μπλούζα χακί από κάτω κοντομάνικο και τον γδύσανε , του την έβαλαν από πάνω τον φωτογράφησαν και του είπαν πίσω, ανεπιθύμητος!

Εγώ όσο ήμουν εκεί είχαν προσαγάγει τρεις. Εγώ τους έλεγα ότι ήθελα να επιστρέψω να πάω να δω τους γονείς μου , δεν έχω κάποιον άλλο λόγο , δεν ήρθα για άλλον λόγο εδώ πέρα . Μου λένε ή φεύγεις ή σε κάνουμε προσαγωγή και με το χέρι σε γροθιά για να με χτυπήσει ο αστυνομικός, με έσπρωχνε ώστε να γυρίσω πίσω!

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares