Τρίτη , 3 Οκτωβρίου 2023

Έκκληση για κατάπαυση πυρός! Επιστολές στον πρόεδρο Πούτιν…

Έκκληση απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Ένωση για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Γούτα στην Συρία, και ζήτησε να δοθεί πρόσβαση στα φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια. Η Ε.Ε με τη δήλωσή αυτή εξέφρασε τον θυμό της για τον παρατεταμένο βομβαρδισμό.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκει λέξεις για να περιγράψει τη φρίκη που βιώνουν οι άνθρωποι στην Ανατολική Γούτα», αναφέρει η ΕΕ.

«Η απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση και η προστασία των αμάχων αποτελούν ηθικό καθήκον και επείγουν … η μάχη πρέπει να σταματήσει τώρα», αναφέρει η δήλωση, που συμφωνήθηκε και από τα 28 μέλη της.

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας απηύθυναν επιστολή προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ζητώντας του να υποστηρίξει μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλεί για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία, έγινε σήμερα γνωστό από πηγή στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Διπλωματικές πηγές έκαναν εξάλλου γνωστό πως η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζουν να τηλεφωνήσουν μαζί το απόγευμα στον Πούτιν ανάλογα με την έκβαση της ψηφοφορίας στον ΟΗΕ.

Η πηγή στο μέγαρο των Ηλυσίων δήλωσε πως οι δύο ηγέτες της ΕΕ διεξάγουν διάλογο με τη Ρωσία ώστε να εξασφαλίσουν πως η Μόσχα δεν θα ασκήσει βέτο στο κείμενο.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η στάση της Ρωσίας», διευκρινίσθηκε από το προεδρικό μέγαρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε σήμερα έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός και για να επιτραπεί η πρόσβαση σε φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια, με μια έντονη δήλωση στην οποία εκφράζει το θυμό της για τους βομβαρδισμούς στην Ανατολική Γούτα της Συρίας.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares