Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023

Έκκληση από τα Ηνωμένα Έθνη στον Κιμ: Λύσε ΤΩΡΑ το πρόβλημα…

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην ομιλία του στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν oι κυρώσεις κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Β. Κορέας. προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος επίλυσης του πυρηνικού προβλήματος στη χερσόνησο.

«Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε τις κυρώσεις, διότι μόνο τότε υπάρχει η ευκαιρία για διπλωματική δράση. Θέλουμε να επιλύσουμε τη σύγκρουση ειρηνικά, χρησιμοποιώντας το περιφερειακό πλαίσιο», δήλωσε ο Γκουτέρες, τονίζοντας την ανάγκη να συνεχίσει η άσκηση πίεσης στη Βόρεια Κορέα.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας παραμένουν οι κύριοι παράγοντες σε αυτό το θέμα και κάλεσε τα δύο μέρη να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ράμπακοφ δήλωσε ότι η Μόσχα απογοητεύθηκε από τις δηλώσεις των ΗΠΑ σχετικά με την προετοιμασία ενός νέου πακέτου σκληρών και επιθετικών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares