Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Έκθεση για τις ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΕΣ σχέσεις στη βουλή! Έγιναν τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ χθες…

Έκθεση για τις ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΕΣ σχέσεις στη βουλή! Έγιναν τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ χθες...

Την έκθεση «Διαδρομή από το παρελθόν – Ιστορία στραμμένη στο μέλλον» που αποτυπώνει μέσα από εικόνες, αναμνήσεις και ενθύμια τις μακρόχρονες σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Ρωσίας, εγκαινίασαν χθες…

ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με την αντιπρόεδρο της Κρατικής Δούμα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιρίνα Γιαρόβαγια, στον εκθεσιακό χώρο της Βουλής.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εργασιών της 25ης Επετειακής Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και συμπίπτει με την επέτειο συμπλήρωσης 25 χρόνων από την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, «είμαι ευτυχής που παραδίδουμε αυτή την έκθεση στους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τι σημαίνει το πλησίασμα των λαών, οι κοινές προσπάθειες, οι κοινές παραδόσεις, ο διάλογος πάνω σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, η κοινή δημιουργία, η χάραξη ενός κοινού μέλλοντος, οι ανοιχτοί ορίζοντες».

Ο Νίκος Βούτσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σημαντικό έργο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας όλα αυτά τα χρόνια και όπως είπε «ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρόν εφόσον συνεχίσει τις παρεμβάσεις της στα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας, του κόσμου, της φιλοσοφίας, της πίστης, της σχέσης και του διαλόγου που αναπτύσσονται μέσα στη σύγχρονη παγκοσμιοποίηση».

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν επίσης ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας Αναστάσιος Κουράκης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ, καθώς και αρκετοί βουλευτές.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμα ξεναγήθηκαν στην έκθεση που περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο της Βουλής και από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik. Στη συνέχεια υπέγραψαν την ειδική έκδοση του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, που υπεγράφη στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου του 1993.
pontos-news.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares