Τετάρτη , 5 Αυγούστου 2020

Έδωσε εντολή! O Τραμπ ξεκίνησε τον «πόλεμο» με ΕΕ και Καναδά…

Έδωσε εντολή! O Τραμπ ξεκίνησε τον «πόλεμο» με ΕΕ και Καναδά…

Την επιβολή δασμών για εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δώσει προθεσμία για τυχόν παραχωρήσεις μέχρι την Παρασκευή 1η Ιουνίου, ωστόσο, προχώρησε σήμερα στην επιβολή δασμών.

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος δήλωσε στους δημοσιογράφους σε τηλεφωνική ενημέρωση πως δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου από την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό θα τεθούν σε ισχύ τα μεσάνυχτα (07:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας).

«Προσβλέπουμε στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, τόσο με τον Καναδά και το Μεξικό από τη μία πλευρά, και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την άλλη, επειδή υπάρχουν άλλα θέματα τα οποία πρέπει επίσης να επιλύσουμε», είπε.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ηνωμένου Βασιλείου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρει: «Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι που οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ επικαλούμενες την εθνική ασφάλεια. Η Βρετανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είναι στενοί σύμμαχοι με τις ΗΠΑ και θα πρέπει να εξαιρεθούν μόνιμα και πλήρως από τα αμερικανικά μέτρα για τον χάλυβα και το αλουμίνιο».

Νωρίτερα, η Ανγκελα Μέρκελ είχε προειδοποιήσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει με τρόπο «αποφασιστικό και ενιαίο».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares