Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Άρθρο “ΦΩΤΙΑ” για την Τουρκία: “Προσπαθεί να ριζώσει το ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ στη Δύση”…

Άρθρο "ΦΩΤΙΑ" για την Τουρκία: "Προσπαθεί να ριζώσει το ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ στη Δύση"...Όταν Μιλάμε για υποστηρικτές του ριζοσπαστικού ισλαμικού εξτρεμισμού, οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο Ιράν, ξεχνώντας (εσκεμμένα συνήθως) τον μεγαλύτερο χορηγό τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο, δηλαδή την Τουρκία που παίζει κρίσιμο ρόλο στην εξάπλωση της ριζοσπαστικής προπαγάνδας.

Για το σημαντικό αυτό θέμα έγραψε προ μίας εβδομάδος ο Αμερικανός αναλυτής Jeff Charles
. Όπως αναφέρει στο άρθρο του, από το 2002 ο Ερντογάν έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της κατασκευής τζαμιών σε άλλες χώρες. Δεν είναι τυχαίο ότι τον Σεπτέμβριο, ο Τούρκος ηγέτης εγκαινίασε το τελευταίο τέμενος στην Ευρώπη το οποίο ονομάζεται “Κεντρικό Τζαμί της Κολωνίας”, στη Γερμανία.

Ο Nevzat Yasar Asikoglu, πρόεδρος της Τουρκικής-Ισλαμικής Ένωσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (DITIB), γιόρτασε την ολοκλήρωση του νέου κέντρου λατρείας. “Το τζαμί μας συμβολίζει επίσης την ειρήνη, την αδελφοσύνη καθώς και την κουλτούρα της συνύπαρξης”, είπε.

Δυστυχώς, όμως, η Δύση αρνείται να δει την πραγματικότητα, η οποία είναι ότι με την οικοδόμηση τζαμιών, ο Τούρκος ψευτο-σουλτάνος επιδιώκει να διαδώσει την ισλαμική ιδεολογία στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ανησυχητική πτυχή των ενεργειών της Τουρκίας είναι το γεγονός ότι πολλά – αν όχι τα περισσότερα – από αυτά τα θρησκευτικά κέντρα προωθούν με ειλικρίνεια τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κατασκοπεύουν τις κυβερνήσεις των εθνών στις οποίες έχουν εγκατασταθεί.

Ο Jeff Charles τονίζει ότι δεν είναι τυχαίο που το 2016 η γαλλική κυβέρνηση έκλεισε 20 τζαμιά, δηλώνοντας ότι οι ιμάμηδες κήρυτταν μια ριζοσπαστική εκδοχή του Ισλάμ. Το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι μετά από επιδρομές σε 200 τεμένη, ανακάλυψαν 324 όπλα μαζί με υλικό προπαγάνδας του ISIS. Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, συνέλαβαν 230 μουσουλμάνους, οι οποίοι ήταν ύποπτοι για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Το άρθρο καταλήγει ότι πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα, ωστόσο οι πολιτικές της Ε.Ε. καθιστούν πιο δύσκολη για αυτές τις χώρες την εφαρμογή νομοθεσίας που αποσκοπεί στη συγκράτηση της ροής προσφύγων και μεταναστών από τα ισλαμικά έθνη.

Επιπλέον, η πολιτική ορθότητα που έχει επιβληθεί στη Δύση εμπόδισε τους ανθρώπους να μιλήσουν ενάντια στην αυξανόμενη απειλή του ισλαμικού εξτρεμισμού. Μπορεί αυτή η τάση να αντιστραφεί; Δεν είναι σαφές, αλλά είναι προφανές ότι η Ευρώπη πρέπει να δράσει τώρα για να αποτρέψει αυτήν την καταστροφική θεολογία από το να καταστρέψει τις χώρες της, καταλήγει ο Charles.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares