Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΒΟΜΒΑ από ΣΚΟΠΙΑ! Ο Τσίπρας μας υποσχέθηκε επικύρωση της συμφωνίας…

Tα Σκόπια θα προσπαθήσουν να υπερνικήσουν το τελευταίο εμπόδιο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. με μία αποφασιστική ψήφο που στοχεύει στην αλλαγή του ονόματος της χώρας, κάτι που είτε θα ανοίξει το δρόμο για την εν λόγω ένταξη είτε θα της κλείσει την πόρτα, όπως μεταδίδει το Bloomberg .Σύμφωνα με τον Αλεξάνταρ Κιρατσόσκι , βουλευτή και γραμματέα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης του Ζόραν Ζάεφ , ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει αρκετή υποστήριξη για τις τροπολογίες. «Έχω πληροφορίες ότι 80 βουλευτές, ίσως και πάνω από 80, είναι πεπεισμένοι ότι το μέλλον της ΠΓΔΜ περνάει μέσα από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Η ψηφοφορία αναμένεται στις 11 Ιανουαρίου», δήλωσε ο κ.Κιρατσόσκι .

«Στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποσχέθηκε ότι θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία για την επικύρωση της συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι το εθνικιστικό κόμμα με το οποίο συγκυβερνά αντιτίθεται στη συμφωνία», επισημαίνεται στην ανταπόκριση του Bloomberg.

O Ζόραν Ζάεφ από την πλευρά του θέλει να ολοκληρωθεί η συμφωνία πριν τις ευρωεκλογές τον Μάιο, καθώς μια οποιαδήποτε απρόβλεπτη έκβαση ενδέχεται να σκιάσει τα σχέδια ενσωμάτωσης της χώρας, τονίζει το Bloomberg.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares