Το αυγοτάραχο (ετυμολογία: «αυγό + ταριχεύω»), στα αγγλικά «botargo» ή αλλιώς «το χαβιάρι της Ελλάδας», αποτελεί μια εξαιρετική τροφή. Το αυγοτάραχο στην ουσία είναι παστά αυγά του θηλυκού ψαριού κέφαλου ή μπάφας, ένα απολύτως φυσικό προϊόν χωρίς συντηρητικά, με υψηλή διατροφική αξία και ιδιαίτερη γεύση. Το αβγοτάραχο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Αιτωλικού είναι το μοναδικό που έχει εδώ και χρόνια αναγνωριστεί ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας, λόγω της ιδιαίτερης χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής και φέρει ιδιαίτερη γεύση και θρεπτική αξία.

Το αυγοτάραχο θεωρείται ένα από τα εκλεκτότερα ελληνικά...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

loading...
+       ...