Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα το εξευγενισμένο φοινικέλαιο, ένα από τα βασικά συστατικά της πασίγνωστης και πολυαγαπημένης Nutella μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Μάλιστα με την δημοσίευση αυτής της είδησης, αρκετοί έμποροι ξεκίνησαν να μποϊκοτάρουν το συστατικό, που σημαίνει και απόσυρση της Νutella από τα ράφια των σουπερ-μάρκετ.

Παρότι οι αρχικές ανησυχίες σχετικά με το φοινικέλαιο έχουν ανακοινωθεί από τον περασμένο Μάιο από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τροφίμων Προτύπων (EFSA), τα νέα μόλις τώρα... έφτασαν στις ΗΠΑ, όπου δεν υπάρχουν προς το παρόν περιορισμοί από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενάντια στη χρήση του.

Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως παγωτό, μείγματα κέικ, μαργαρίνη και συσκευασμένα αρτοπαρασκευάσματα. Το φοινικέλαιο μπορεί επίσης να βρεθεί σε μερικά μη-βρώσιμα προϊόντα.

     
loading...