Λίγο η διαφορά ώρας, λίγο το τζετ λάγκ μας κάνουν όλους μας να νιώθουμε ένα τρομερό αίσθημα κόπωσης κάθε φορά που ταξιδεύουμε με αεροπλάνο (ιδιαίτερα αν έχουμε επιλέξει πρωινή πτήση).

Γι' αυτό το λόγο ο καλύτερος φίλος των ταξιδιωτών είναι αναμφίβολα ο καφές. Αλλά κάπου εδώ υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα: O καφές στα αεροπλάνα έχει απαίσια γεύση.

Kαι αυτό συμβαίνει για τους εξής λόγους, σύμφωνα με το Hello Giggles:

To νερό

Το νερό που χρησιμοποιείται γα την παρασκευή του καφέ προέρχεται από την ίδια δεξαμενή με το νερό που χρησιμοποιείτε για να πλένετε τα χέρια σας στο μπάνιο και προφανώς δεν είναι και τόσο καθαρό.

Η διαδικασία παρασκευής

Στα 35.000 πόδια, το νερό βράζει σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία, η οποία σχεδόν καταστρέφει τη διαδικασία εκχύλισης, έτσι ώστε μόνο ορισμένα από τα στερεά του καφέ καταφέρνουν εν τέλει να διαλυθούν

Η γεύση σας

Δεν ευθύνεται για τα πάντα απλά και μόνο ο καφές και η διαδικασία παρασκευής του. Η γεύσης σας αποτελεί επίσης μέρος του προβλήματος, δεδομένου ότι η πίεση, ο ξηρός αέρας στην καμπίνα και το υψόμετρο αποδυναμώνουν την αντίληψη της γεύσης σας.

huffingtonpost

      ...
loading...